Bepaling waarde onderneming

In de huidige maatschappij is het een veelvoorkomend fenomeen: ondernemingen die te koop worden aangeboden. Maar wat mag zo’n bedrijf nu kosten en wat is de daadwerkelijke waarde van de onderneming? Dit zijn vragen die voor alle betrokkenen van belang zijn en waar een ervaren Register Valuator antwoord op kan geven.

Het bepalen van de waarde van een onderneming is noodzakelijk om het aankoop- en verkoopproces te kunnen starten. De bedrijfswaarde beïnvloedt de vraagprijs voor een bedrijf in grote mate. Dit vormt vervolgens weer het vertrekpunt tijdens onderhandelingen. Voor een correcte waardebepaling zijn de kennis en ervaring van een objectieve adviseur absoluut noodzakelijk.

Waardebepaling: onderneming te koop aangeboden?

De waarde van een onderneming wordt door verkopers en kopers vaak zeer verschillend ingeschat, omdat zij de toekomstverwachting van het bedrijf met een subjectieve blik beoordelen. Een onafhankelijk specialist onderscheidt zich door een objectieve blik en biedt meerwaarde door zijn specifieke expertise.

Als erkend adviseur help ik ondernemingen bij het verzorgen van een juiste bedrijfswaardering. Mijn dienstverlening gaat echter verder dan het bepalen van de waarde van een onderneming bij een overname. Ook in geval van een fusie kan ik bijvoorbeeld optreden als onafhankelijke derde partij. Ik schets een helder financieel beeld en adviseer over de optimale koers van actie.

Waarde onderneming berekenen

Een waardering van een onderneming wordt mede bepaald door prognose en interpretatie. Subjectiviteit dient hierbij zoveel mogelijk vermeden te worden, evenals emoties. Als objectief adviseur baseer ik de waarde van een onderneming op een variëteit aan waardebepalende factoren en plaats ik deze in de context van een veranderende markt.

Een waardebepaling is niet alleen van toepassing op bedrijven die ter overname worden aangeboden. Ook zaken zoals economische schade, het invoeren van aandelen- en optieregelingen, gerechtelijke procedures en het opstellen van een jaarrekening op basis van impairment-wetgeving vereist het berekenen van de bedrijfswaarde.

Neem contact met ons op

Waardering onderneming uitvoeren

Onafhankelijkheid en objectiviteit zijn van groot belang om de waarde van een onderneming op de juiste wijze te berekenen. Een onafhankelijk adviseur wordt gekenmerkt door een objectieve blik en heeft geen belangen in organisaties waarvoor hij werkzaamheden verricht. Lidmaatschap van het Nederlandse Instituut voor Register Valuators is ook een pre.

Wilt u de waarde van uw onderneming laten berekenen door een ervaren specialist? Neem dan vrijblijvend contact op voor een oriënterend kennismakingsgesprek waarin ik de mogelijkheden met u bespreek. Bel direct naar 06 20 59 68 68 of vul het contactformulier op de website in. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.