Bepaling waarde bedrijf

In de huidige markt worden veel bedrijven ter overname aangeboden. Voor zowel de verkopers als kopers is de waarde van het bedrijf hierbij van groot belang. Een waardebepaling door een erkend Register Valuator geeft duidelijkheid over de waarde van de onderneming en helpt bij het bepalen van de juiste prijs.

Een waardering van een onderneming is zeer gebruikelijk rondom de aankoop of verkoop ervan. De bedrijfswaarde heeft grote invloed op de uiteindelijke vraagprijs en vormt het startpunt voor onderhandelingen met belangstellenden. Het is dan ook belangrijk dat een onafhankelijke partij met bewezen kennis en expertise de waardebepaling verzorgt.

Waardebepaling bedrijf bij bedrijfsovername

Verkopers en kopers hebben uiteenlopende belangen, waardoor zij de waarde van een onderneming anders inschatten. De toekomstverwachting van een bedrijf heeft bijvoorbeeld grote invloed bij het berekenen van de waarde ervan. Een expert met een objectieve zienswijze helpt om al deze factoren in de juiste context te plaatsen.

Bedrijven kunnen mij inschakelen als adviseur om de bedrijfswaarde van een onderneming te bepalen. Ik verzorg niet alleen een bedrijfswaardering wanneer een onderneming te koop wordt aangeboden, maar kan ook bij een fusie als onafhankelijke derde partij fungeren. Ik breng alle mogelijke financiƫle consequenties in kaart en adviseer over de beste maatregelen.

Bedrijfswaarde berekenen

Een bedrijfswaardering is onderhevig aan interpretatie en prognose. Het is dan ook van groot belang dat hierbij geen sprake is van emoties of andere subjectieve factoren. Als onafhankelijk adviseur bereken ik de waarde van een onderneming op basis van belangrijke waardebepalende elementen. Ook recente ontwikkelingen in de markt neem ik hierbij mee.

Niet alleen bedrijfsovernames en fusies geven aanleiding tot het laten uitvoeren van een waardebepaling. Ook het invoeren van aandelen- en optieregelingen, gerechtelijke procedures, economische schade en het opstellen van jaarrekeningen naar aanleiding van impairment-regelgeving vereisen een kundige bedrijfswaardering.

Neem contact met ons op

Bedrijfswaardering door onafhankelijk adviseur

Het bepalen van de waarde van een bedrijf is een complex proces waarbij onafhankelijkheid een absolute voorwaarde is. Een onafhankelijk specialist mag geen belang hebben in een bestaande of toekomstige organisatie en zijn objectiviteit moet buiten kijf staan. Ook een aansluiting bij het Nederlandse Instituut voor Register Valuators spreekt in het voordeel van een adviseur.

Zoekt u een adviseur die voldoet aan alle bovenstaande voorwaarde en die een betrouwbare waardebepaling van een bedrijf voor u kan verzorgen? Vraag dan vrijblijvend een oriƫnterend gesprek aan via het contactformulier of bel naar 06 20 59 68 68. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.