Bepalen waarde ondernemingen en bedrijven

Veel bedrijven worden tegenwoordig te koop aangeboden. Maar wat is nu de waarde van een onderneming? Voordat er sprake kan zijn van een bedrijfsovername, is het noodzakelijk om de waarde van het bedrijf zorgvuldig te berekenen. Een waardebepaling door een onafhankelijk deskundige biedt dan uitkomst.

Bij de aankoop of verkoop van ondernemingen is een waardebepaling heel normaal. De waarde van een bedrijf vormt het uitgangspunt bij de prijsbepaling en onderhandelingen met geïnteresseerden. Het is dan ook belangrijk dat de bedrijfswaardering wordt verzorgd door een professionele partij die beschikt over de nodige kennis, ervaring en inzicht in de markt.

Waarde van een bedrijf bepalen

De waarde van een bedrijf dat te koop is aangeboden, wordt door kopers en verkopers vaak op verschillende wijze beoordeeld. Vaak denken zij met name anders over de toekomstverwachting van de onderneming, iets dat zeer bepalend is bij het berekenen van de bedrijfswaarde. Een waardebepaling door een specialist kan dan uitsluitsel geven.

Als Register Valuator help ik bedrijven en ondernemingen bij het bepalen van hun bedrijfswaarde. Ik adviseer zowel kopers als verkopers bij een bedrijfsovername, maar kan ook optreden als onafhankelijke derde partij wanneer er sprake is van een fusie. Ik help mijn klanten alle financiële gevolgen te overzien en waar nodig de juiste beslissingen te nemen.

Bedrijven te koop aangeboden: waardebepaling noodzakelijk

De waardebepaling van bedrijven en ondernemingen is geen exacte wetenschap. De bedrijfswaarde is afhankelijk van uiteenlopende factoren zoals interpretatie en prognose. Als ervaren adviseur bereken ik de marktwaarde van een bedrijf op basis van de laatste inzichten en ontwikkelingen in de markt.

Een waardebepaling is echter niet alleen van belang bij fusies en bedrijfsovernames. Ook bij zaken zoals gerechtelijke procedures, het opstellen van jaarrekeningen (vooral als gevolg van de impairment-richtlijnen), economische schade en het invoeren van aandelen- en optieregelingen is het berekenen van de bedrijfswaarde soms noodzakelijk.

Neem contact met ons op

Waarde onderneming berekenen

Een onafhankelijke positie is vereist om de waarde van ondernemingen en bedrijven op de juiste wijze te bepalen. Als onafhankelijk adviseur heb ik geen belang in bestaande of toekomstige organisaties en garandeer ik u een objectieve blik. Ik ben aangesloten bij het Nederlandse Instituut voor Register Valuators en conformeer mij aan de bijbehorende gedrags- en beroepsregels.

Wilt u een waardebepaling van een bedrijf laten uitvoeren? Maak dan direct een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Graag help ik u bij het berekenen van de waarde van een onderneming. Bel me voor meer informatie rechtstreeks op 06 20 59 68 68 of neem contact op via het contactformulier.