Begeleiding fusies en overnames

Fusies en overnames zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de maatschappij. Helaas bereikt lang niet elke overname of fusie het gewenste effect. Als onafhankelijk Register Valuator begeleid ik bedrijven daarom bij het gehele traject van een bedrijfsovername of fusie. U krijgt objectief advies over eventuele financiële gevolgen, zodat u altijd de juiste beslissing neemt.

Een kundige begeleiding van fusies, bedrijfsovernames, management buy-outs en –ins  vergt de nodige kennis en expertise. Elke fusie en overname is namelijk anders. Een overname verloopt niet hetzelfde als een vrijwillige fusie. En een fusie binnen de overheid vereist een geheel andere aanpak dan een fusie in het bedrijfsleven.

Begeleiding bij bedrijven overnemen

Een bedrijf overnemen van een andere partij is een complexe aangelegenheid. Een overname is vaak een uitstekende strategische keuze om uw bedrijf te laten groeien, maar heeft diverse juridische, financiële en fiscale consequenties. In nauwe samenspraak met u adviseer ik u over de beste manier om het overnametraject in gang te zetten.

Er kunnen uiteenlopende intenties achter een bedrijfsovername zitten. Wilt u bijvoorbeeld het familiebedrijf van uw ouders overnemen of kiest u voor een strategische overname van een andere onderneming? Gaat u voor een management buy-out van het bedrijf van uw huidige werkgever of gaat uw voorkeur uit naar een management buy-in bij een bestaande onderneming?

Begeleiding bij verkoop bedrijf

Natuurlijk kan het tegenovergestelde ook het geval zijn. Wellicht wilt u uw eigen onderneming juist verkopen. Ook bij een bedrijfsverkoop adviseer ik u graag over de financiële voordelen en nadelen die van toepassing zijn op uw specifieke situatie. Het overnemen van uw bedrijf kan veel tijd kosten, waardoor het aan te raden is om zo snel mogelijk naar overnamekandidaten te zoeken.

Alle betrokkenen willen uiteraard graag dat een bedrijfsovername soepel en geruisloos verloopt. Om dit te realiseren, moeten de juiste maatregelen worden getroffen. Is er sprake van een management buy-out, dan kan er sprake zijn van hulp bij de financiering. Betreft het een management buy-in, dan is het van belang dat de communicatie tussen beide partijen volledig transparant verloopt.

Neem contact met ons op

Advies over fusie of bedrijfsovername aanbod nodig?

Ik hou mij al tientallen jaren bezig met uiteenlopende financiële werkzaamheden en ben gespecialiseerd in overnames en fusies. Wat uw wensen ook zijn, u vindt in mij een onafhankelijke partij die u op objectieve wijze adviseert over de voordelen en nadelen. Zo bent u ervan verzekerd dat u bij een overname of fusie vooraf altijd weet waar u aan toe bent.

Wilt u een bedrijf overnemen of heeft u een bedrijfsovername aanbod van een mede-ondernemer gekregen? Twijfel niet en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Ik adviseer u graag over de mogelijkheden voor u en uw bedrijf. Bel voor meer informatie naar 06 20 59 68 68 of vul het contactformulier op de website in.